Annabelle Ewa o Jerker Cornelia

 

Om Saxon Hills Kennel

Vi heter Jerker och Ewa Saxentorp och bor med våra döttrar Annabelle och Cornelia på en liten gård i Vårgårda. I stallet har vi några hästar och inne har vi förståss ett gäng Jack Russllar.
Min första Jack Russell köpte jag (Ewa) 1986. Agnes var min följeslagare i vått och torrt i 16 år. Det är svårt att tänka sig en annan ras när man kommit i kontakt med denna underbara hund. Den är liten, smidig, hänger med på allt tex. stallet skogen, båten, soffan, semestern ,ja överallt, den är nöjd när den får vara med sina människor.
2002 blev rasen godkänd och vi fick möjlighet att mönstra in våra hundar. Vi fick vårat kennelnamn godkänt januari 2004.Nu jobbar vi vidare med att att utveckla och bevara rasen. Vårt mål är att föda upp rastypiska, sunda Jack Russell med bra temperament. Våra hundar bor och lever med oss som familjemedlemmar och är självklart godkända och registrerade i SKK.

Rasen
Jack Russell är en liten, glad och aktiv hund med ett intelligent uttryck. Det är en stor hund i ett litet format. Den är vänlig med gott självförtroende. Idealhöjden för en Jack Russell ska vara 25-30,5 cm hög och vit färg ska dominera. Öronen ska vara övertippande eller helt nedhängande. Kroppen ska vara rektangulär utan att vara lång i ryggen. Pälsen kan vara slät, sträv eller raggig och den skall vara vädertålig.
Läs mer om rasen på Jack Russellklubbens hemsida.

Om du gör något roligt med din Jack Russell tex. Agility, Spårträning eller uppletande av olika ting (leksaker, svamp mm.) och låter din hund följa med dig på allt, får du en mer harmonisk hund.

Om våra valpar
Läs mer om våra valpar på Valpar till salu sidan>>